Glemt dit kodeord?

Opret brugerprofil

Minimum 6 karakterer, mindst 1 stort bogstav

Turneringsreglement

Turneringsreglement

Læs om turneringsreglement for...

Reglement for både Showdance og Hip Hop
Alderskategori:
(Aldersinddelingen er gældende for turneringerne i 2024)
  • MINIBØRN årgang 2013 eller yngre (INGEN må være over aldersgrænsen) - læs nærmere længere nede på siden!
  • BØRN årgang 2014-2011 (2 personer må være over aldersgrænsen)
  • JUNIOR årgang 2010-2006 (2 personer må være over aldersgrænsen)
  • VOKSEN årgang 2005 og ældre
Bedømmelse og dommere:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

En vigtig note angående dommere! 

  • Der er fem dommere til de indledende runder og syv dommere til finalen.

I den indledende runde (dvs. første gang et hold er på gulvet) gives der krydser i stedet for point. Hver dommer skal give hvert hold 1, 2, 3, 4, 5, 6 eller 7 krydser. Hvis en dommer ser et hold, som han/hun synes ligger helt i toppen, gives der 7 krydser. Vurderer dommeren at et hold ligger i midten af feltet, får holdet 4 krydser, og mener dommeren at et hold bør ligge i den lavest rangerede finale, får holdet et enkelt kryds. Ud fra antal af krydser, inddeles holdene i rækker, hvor Mester-finalen er den bedste og derefter A-finalen, B-finalen, C-finalen osv.

Når holdene er blevet inddelt i de forskellige finaler og skal danse 2. runde, vil dommerne nu placere det enkelte hold i hver finale. Dvs. det hold som dommeren mener skal vinde giver han/hun 1, det hold dommeren mener skal have en 2. plads får 2 og så fremdeles. I 2. runde bliver yderligere givet en karakter i performance. Denne karakter er åben for publikum. Dette gives udfra en 1-10 skala, hvor 10 er bedst og 1 er dårligst.

Når resultatet skal regnes ud, vil det enkelte holds placering (eks. en 1. plads), bliver omdannet til point (ligeledes som vi kender det, når det udregnes, hvilke hold der har point nok til at blive udtaget til den store finale). Så en 1. plads giver 40 point, 2. pladsen giver 39 point, en 3. plads giver 38 point osv. Disse point bliver lagt sammen med halvdelen af holdets performance karakter. Når den endelige placering udregnes, er det summen, der afgør rækkefølgen.

Eksempel:
Hold A får 1-1-2-1-4 i placering og 10-9-9-10-7 i performance karakter
Hold B får: 3-2-3-4-2 i placering og 9-10-9-8-10 i performance karakter
Hold C får 2-3-1-2-1 i placering og 9-9-10-10-9 i performance karakter

Hold A får altså 196 point for placering + 22,5 point for sin performance
(halvdelen er trukket fra) og dermed 218,5 point i alt.
Hold B får 191 point for placering + 23 point for sin performance
(halvdelen er trukket fra) og dermed 214 point i alt.
Hold C får 196 point for placering + 23,5 point for performance
(halvdelen er trukket fra) og dermed 219,5 point i alt.

Den endelige rækkefølge vil derfor ende med:
1. plads = hold C
2. plads = hold A
3. plads = hold B

I dommernes bedømmelse vil der blive lagt vægt på teknik, kropskontrol, musikalitet, præcision og dynamik.

Perfomance karakteren dækker over holdets generelle fremtoning af både energi, overbevisning, udstråling, synkronitet og oplevelsen af showet som helhed.

Til den store finale vil 1. runde blive brugt til, at dommerne kan tage notater af hvert hold, og de vil så efterfølgende, i 2. runde, placere det enkelte hold - ligesom til ranglisterne.

 

I Danmark finder man rigtig mange dansere med et enorm højt niveau indenfor både showdance og hip hop, hvilket også vil afspejle sig i vores dommrpanel. Hos Kaufmann Cup gør vi brug af danske dommere, som er nøje udvalgt ud fra deres evner og kompentencer indenfor dansen - og vi vil gerne støtte de danske dansere/koreografer. Vi vægter højt at sammensætte et bredt og alsidigt dommerpanel, så alle dansestilarter og undergenrer indenfor showdance og hip hop er repræsenteret. Et dommerpanel indenfor showdance kan eksempelvis bestå af dansere, som har erfaring indenfor ballet, musical, moderne, jazz, standard/latin med mere, mens et hip hop dommerpanel eksempelvis kan bestå af dansere som beskæftiger sig med House, Commercial, Girly, Wacking, Old School, Popping, Tutting, Fusion med mere.

En del dygtige dansere i Danmark er selv koreografer og trænere, og kan derfor have hold med i Kaufmann Cup, hvilket vi tillader. Inden hver turnering finder sted, deltager alle dommere i en briefing, så de er indforstået med reglementet, og hvad der lægges fokus på i bedømmelsen samt opmærksomhed på hverken at dømme egne hold op eller ned.

Pointsystemet: • Kaufmann Cup består af fire turneringer pr. sæson; tre ranglister og en finale. Alle danser 2 gange til hver turnering. Det er ikke et krav at deltage i alle tre ranglister! For at have muligheden for at kvalificere sig til finalen, skal man blot have deltaget i to ranglister. Chancen for at komme i finalen er dog større hvis man deltager i alle tre ranglister. Hvis man stiller op til 3 ranglister, medtager man point fra holdets to bedste ranglister.
• Efter 3. rangliste omdannes holdenes karakter til point; Man får 40 point for 1. pladsen, 39 point for 2. pladsen, 38 point for 3. pladsen osv. Det er disse point fra ranglisterne som vi ligger sammen for at finde de hold der har kvalificeret sig til den store finale.
• Hvis to hold har samme pointscore og dermed står lige, kigger vi herefter på begge holds placeringer. Det hold som har fået den højeste placering går videre til finalen. Hvis begge hold eksempelvis har fået en 6. plads som højeste placering og dermed stadig står lige - så kigger vi på, hvilket hold som har fået den højeste pointscore, da de fik deres 6. plads. Holdet med den højeste pointscore går videre! Hvis holdene også har fået samme pointscore, kigger vi på holdenes næsthøjeste placering.
• I finalen medtager man sine point fra sine to bedste ranglister, og disse bliver lagt sammen med pointene fra finalen. Dog tæller finalepointene 1,52 gange mere end pointene fra ranglisterne.
• Eks.; Et hold der vinder 1. rangliste får 40 point. Til 2. rangliste bliver holdet nr. 3 og får dermed 38 point. I finalen vinder holdet igen, men denne gang får de 60,8 point. Disse tre tal vil blive lagt sammen, og det hold med flest point, bliver den endelige vinder af Kaufmann Cup.
Gebyr: • Ønsker du at tilmelde dig/dit show efter tilmeldingsfristen udløber, pålægges der et gebyr på 350 kr. pr. show, oveni den normale tilmeldingsomkostning.
•Det er ikke muligt at tilmelde sig efter tidsplanen er offenliggjort på hjemmesiden samt sociale medier.
• Ønskes der ændringer i musikken efter tilmeldingsfristen udløber, pålægges der et gebyr på 100 kr. Det er muligt at ændre i musikken indtil 94 timer før konkurrencens start. Disse regler er indført for at give alle den bedst mulige oplevelse - både for dansere og tilskuere. Vi har oplevet, at ved for sen tilmelding er risikoen for fejl markant større, fordi der skal ændres i både tidsplan, rækkefølge, dommersedler, programmet, på hjemmesiden, So-Me, playliste med videre. Derfor prøver vi at undgå det på denne måde.
Minibørn: • I denne række får de yngste dansere fra 7-10 år mulighed for at give den gas på scenen, mens de danser på lige fod med andre danseskolen på samme alder samt niveau.

Til alle tre indledende ranglister findes der en vinder af Minibørn-rækken, men der er ingen deltagende hold i Minibørn-rækken, som kvalificerer sig til den store finale i Operaen. Vælger man derfor at stille op i Minibørn-rækken, kan man altså ikke kvalificere sig til den store finale. Hvis man ønsker muligheden for at kvalificere sig, skal man stille op i børnerækken.

Det er tilladt at skifte rækker fra en rangliste til en anden. Det vil sige, at det er muligt skifte fra børnerækken til Minibørn-rækken og omvendt undervejs i Kaufmann Cup 2024!

I denne række må INGEN dansere være over aldersgrænsen.